Neváhajte sa s nami spojiť tu

Doprava zadarmo pri objednávke od 65 €

Rýchle lievance s ružovou vodou

Ružová voda sa do jedál pridáva od nepamäti, pretože zvýrazňuje chuť jednotlivých zložiek. Recepty na rôzne kulinárske špeciality nájdete v blízkovýchodnej, arabskej, francúzskej a balkánskej kuchyni. Postupne vám predstavím tie najzaujímavejšie. Dnes začneme s niečím jednoduchým, a to s víkendovými lievancami s BIO ružovou vodou z Damascénskej ruže. Táto organická kvetová voda najvyššej kvality pochádza z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva, neobsahuje konzervačné látky, prešla najprísnejšou kontrolou a je vhodná na prípravu potravín.

Budeme potrebovať:

3 celé vajcia

400 g kvalitného bieleho nesladeného jogurtu (1 veľký pohár)

1,5 šálky preosiatej bielej múky

2 čajové lyžičky sódy bikarbóny

2 polievkové lyžice kvalitného oleja (slnečnicového alebo olivového)

3-4 polievkové lyžice organickej ružovej vody alebo ¾ degustačného pohára (pozri fotografiu)

Postup:

Najprv preosejte múku cez sito. Palacinky budú nadýchanejšie. Pridajte do nej 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny, aby bola vzdušnejšia. Do druhej misky na šľahanie pridajte 3 vajcia, jogurt, olej a šľahajte. Do zmesi pridajte ružovú vodu a nakoniec zašľahajte už pripravenú preosiatu múku a sódu bikarbónu. Vypracujte trochu hustejšie palacinkové cesto. A vložte ho do panvice.

Na rozpálenú panvicu dajte odmerané množstvo – 1 palacinka = 1 polievková lyžica zmesi. Smažte klasicky z oboch strán.

Nakoniec posypte lievance práškovým cukrom, ktorý zvýrazní vôňu ruží. Vyskúšajte jeden bez cukru a jeden s cukrom. Rozdiel je viditeľný. Uvidíte, že sa na ne len zapráši.

Prajem vám dobrú chuť a zostaňte naladení na ďalšie recepty s našimi kvetinovými vodami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Doprava zadarmo

Doprava zadarmo pri objednávke od 65 €

Posielame do zahraničia

kontaktujte nás pre viac informácií

Klientska podpora

Po-pia 8:00 - 18:00

100% Bezpečný nákup

PayPal / Comgate / MasterCard / Visa