Neváhajte sa s nami spojiť tu

Doprava zadarmo pri objednávke od 65 €

Šípkový olej – prvá časť

Liečivá sila šípok je známa už tisícročia. Všetci poznáme šípkový čaj, ktorý nám pomáha v zime. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C je skvelým prostriedkom na posilnenie imunity. Šípky sú však také jedinečné, že každá ich časť nachádza využitie v potravinách, liečivách alebo kozmetike. Z jeho drobných semienok sa lisuje blahodarný šípkový olej, ktorý má krásnu sýtooranžovú farbu. Je to vďaka vysokému obsahu karotenoidov. Jeho nenasýtené mastné kyseliny Omega-3, Omega-6 a Omega-9 sú prospešné pre pokožku. Hydratujú pokožku a dodávajú jej zamatovú hebkosť. Vitamín A preniká hlboko do pokožky a účinne pomáha bojovať proti vráskam a ďalším známkam starnutia. Vďaka šípkovému oleju sa póry stiahnu a pleť je viditeľne rozjasnená. A dnes by som vám rada predstavila tento prírodný klenot.

História ruže Šípkovej Ruženky

Ruža šípová je jemná domáca divoká kráska s bielymi až tmavoružovými kvetmi. Miluje slnko a suchšie miesta, kde môže rásť celé stáročia. Je odvekým symbolom mladosti a dlhovekosti. Ľudstvo sprevádza už naozaj dlho – od konca poslednej doby ľadovej až po súčasnosť. Starí Rimania ho označovali ako tzv. „psia ruža“, pretože údajne liečila besnotu. V stredoveku sa hojne pestovala v kláštorných záhradách. A v súčasnosti ho možno nájsť takmer všade okolo nás, na slnečných svahoch, zarastených pasienkoch alebo okrajoch lesov. Zvykli sme si naň tak, že si často nevšimneme jeho jednoduchú krásu. Verte mi, existuje veľa dôvodov, prečo po ňom siahnuť.

Nie je šíp ako šíp

Šípkový olej z našej ponuky je jedinečný. Prečo? Je to nerafinovaný, čistý, za studena lisovaný olej z ručne zbieraných plodov divokých šípkových kríkov vystavených jedinečnému morskému podnebiu. Hory a more v harmónii. Vieme o ňom všetko. Odkiaľ pochádza, kto ho zozbieral a aká technológia bola použitá na jeho vytvorenie. Práve technológia tvorby je kľúčovým faktorom, ktorý ovplyvňuje jeho konečnú cenu.

Lisovanie za studena – t. j. olej aleboCO2 – t. j. výpis

Ako zákazníci máte k dispozícii množstvo možností, záleží len na tom, čo hľadáte. Ak túžite po 100 % šípkovom oleji lisovanom za studena z panenskej prírody a ručne zbieranom, vždy si pozorne prečítajte etiketu. Rozdiel je nielen v cenách, ale aj vo výslednej kvalite a najmä v technologickom procese. Šípkový olej sa tradične získava lisovaním za studena alebo lacnejšou a masovejšou technológiou tzv. extrakciouCO2 na výrobu extraktu.

„Na trhu sú bežne dostupné „šípkové oleje“ získané extrakciouCO2, čo je tzv. superkritická extrakcia oxidom uhličitým. Vysoko stlačený plynCO2 nemožno skvapalniť nad jeho kritickú teplotu 31oC . Naopak, je široko používaný pre svoju schopnosť rozpúšťať látky s rastúcou hustotou. Väčšina týchto extrakcií prebieha pri teplotách 40-50oC a tlakom 100-300 barov. Keďže ide o lacnejšiu technológiu, trhová cena týchto extraktov je nižšia, a to aj v bio kvalite.V našom prípade sa tradične lisujú semená šípok získané po oddelení červenej šupky plodov (ktoré nachádzajú uplatnenie v potravinárskom a farmaceutickom priemysle). Ide teda len o ručné spracovanie s láskou. Používa sa špeciálny, veľmi výkonný lis. Ako inak by sa z drobných semienok dal získať krásny a voňavý zlatistý olej, ktorý ocení vaša pokožka.

V druhej časti tohto článku sa dozviete viac o pôsobení a kúzle šípkového oleja.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Doprava zadarmo

Doprava zadarmo pri objednávke od 65 €

Posielame do zahraničia

kontaktujte nás pre viac informácií

Klientska podpora

Po-pia 8:00 - 18:00

100% Bezpečný nákup

PayPal / Comgate / MasterCard / Visa